Semne ale stimei de sine scăzute într-o relație
Film adaugat in data: 26 octombrie 2020
Porno din categoria: Articole

Stima de sine scăzută și simptomele relațiilor sunt greu de ignorat. Half a Man al lui Dean Lewis este un cântec care poate fi folosit pentru a vă ajuta. Versurile piesei scriau: „Am fugit de demonii mei și mi-e teamă să mă uit înapoi”. Am fugit de mine, de teamă să nu aflu ce este. Cum te pot iubi dacă nu mă iubesc?

Cum aș putea să-ți dau totul când sunt pe jumătate bărbat? „Pentru că sunt un vas care se scufundă, care arde. Așa că dă-mi drumul… și nimeni nu mă poate răni sau răni la fel de mult ca eu însumi. Sunt făcut din piatră. Și sunt fără ajutor…”

Versurile melodiei exprimă sentimentul cuiva care are un nivel scăzut de stima de sine. Cum se manifestă stima de sine scăzută în relații? Cu ajutorul lui Pooja Priyamvada, antrenor de mindfulness și emoțional și certificat în prim ajutor psihologic și de sănătate mintală de la Universitatea din Sydney și Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, să aflăm. Este specialistă în consiliere pentru relații extraconjugale și despărțiri.

Ce înseamnă stima de sine? Este felul în care te percepi pe tine însuți. Cum te vezi pe tine? Care este percepția ta despre tine? Ce crezi despre tine? Cum te raportezi la frică și la îndoială? Ce înseamnă toate acestea pentru relațiile tale cu ceilalți?

Stima de sine scăzută este un semn al stimei de sine scăzute. Pooja spune că comportamentul cu stima de sine scăzută într-o relație poate include a fi prea atașat de partenerul tău, a crede că este prea bun, a simți că îți face o favoare iubind și a fi prea posesiv, frica de a-ți pierde partenerul etc.

Simți că ești demn de a fi tratat cu respect și demnitate? Ți-e teamă că partenerul tău ar putea să te abandoneze și să fugă dacă îți arăți adevăratul sine în relații? Suferiți de probleme subtile de abandon în relațiile voastre? Care sunt semnele unei stime de sine scăzute? Sa vedem.

Toate lucrurile prea personal

Cum e să te întâlnești cu cineva cu stima de sine scăzută. Pooja spune: „Ei iau lucrurile prea personal. Le este frică de critici. Sunt în mare parte introvertiți și nu vor să ia decizii majore.

Stima de sine scăzută ar putea fi cauzată și de un partener care spune ceva care nu era îndreptat către el. Stima de sine scazuta s-ar putea manifesta si la barbatii care evita situatiile sociale de teama sa nu fie criticati sau judecati.

Te confrunți cu stima de sine scăzută și alte simptome în relația ta? Prea multe scuze

Paul, prietenul meu, își cere scuze prietenei când nu este vina lui. Nu este întotdeauna în control asupra anumitor situații, dar încă își cere scuze pentru ele. Chiar și atunci când nu este de acord cu iubita lui, își tot spune scuze pentru a evita conflictul. Acestea sunt semne ale stimei de sine scăzute și ale lipsei de încredere într-o relație.

Încrederea scăzută poate duce la excesul de scuze. Să presupunem că ai vorbit prea mult despre sentimentele tale și partenerul tău a ascultat cu răbdare. Nu vă cereți scuze că sunteți atât de divagatori. În schimb, spuneți „Îmi pare rău” și „Sunt recunoscător că ați fost atât de bun ascultător”. Răbdarea ta este foarte apreciată. „Vă mulțumesc pentru răbdarea dvs.” Acesta este modul de abordare a stimei de sine scăzute și a altor simptome de relație.

Crezi că nu ești demn să fii cu partenerul tău?

Ești predispus să treci în spirale, cum ar fi „Nu-mi merit partenerul și sunt prea bun pentru ei”. Trebuie să fi fost noroc. Este posibil ca o persoană incredibilă să se îndrăgostească de mine? Sunt aceste semne ale stimei de sine scăzute?

Pooja spune că acestea sunt semnele clasice ale sindromului impostorului, în care oamenii au probleme nesănătoase de atașament și abandon. Acest tip de persoană este condus de teama de a-și pierde partenerul sau de a mânca în exces. Acesta este un semn al stimei de sine scăzute.

Îndoială de sine

Stima de sine scăzută ar putea indica incapacitatea unei femei de a vedea binele din ea însăși. Stima de sine scăzută ar putea fi, de asemenea, un semn al unui bărbat care se simte constant inadecvat.

Stima de sine scăzută și simptomele relațiilor sunt cel mai bine exemplificate de Pacey Witter, un personaj din Dawson’s Creek. El este un academic cu rezultate slabe și folosește umorul și sarcasmul ca o modalitate de a-i face pe oameni să se simtă confortabil. Durerea lui emoțională provine din copilăria lui nefericită.

Pacey îl întreabă pe Andie de ce o place. Andie, sunt un prost. sunt necugetat. Sunt nesigur. „Și pentru viață pot înțelege de ce o doamnă ca tine s-ar deranja să-i pese de mine.” Această scenă arată cum se întâlnește cineva cu stima de sine scăzută.

Te confrunți cu stima de sine scăzută și alte simptome în relația ta? Codependența

Stima de sine scăzută se poate manifesta în relații spunând lucruri precum „Te rog, nu mă părăsi”. Ești singura persoană fără de care îmi pot imagina viața. Tu ești totul pentru mine. Nu voi fi nimic dacă mă părăsești. „Nu știu ce înseamnă să fii o persoană care nu te iubește.” Toate acestea sunt semne ale unei relații codependente.

Pooja explică: „Stima de sine scăzută poate duce la o relație care este codependentă. Aceasta înseamnă că un partener ar putea să nu-și poată imagina propria identitate în afară de partenerul său”. Acești oameni sunt dificil de întâlnit, deoarece se pot atașa prea mult de trăsăturile lor de personalitate și în cele din urmă pot deveni dependenți de tine. Ar trebui să-i laudați și să-i susțineți.

Realizări la Downing

Trebuie să vă gândiți la aceste întrebări dacă căutați simptome de „stima de sine scăzută în timpul unei relații”. Sunteți contrariat la complimente? Esti subconstient convins ca nu esti demn de lauda? Te simți inferior și parcă nu ai nimic de oferit?

Dacă ai răspuns da, atunci relația ta ar putea suferi de o stimă de sine scăzută. Cum vă puteți ajuta relația cu ceilalți dacă stima de sine este scăzută? Pooja spune: „Iubește-te pe tine la fel de mult pe care îi iubești pe oamenii din jurul tău”. Îngrijirea de sine și iubirea de sine sunt importante. Nu căuta validarea de la alții. Acceptați faptul că toți suntem cu defecte și oameni. Nu te aștepta la perfecțiune. Acceptă-te așa cum ești și lucrează pentru a te îmbunătăți.

Abuz de substante

Stima de sine scăzută poate duce la relații nesănătoase prin băutură, fumat sau fumat excesiv. Stima de sine scăzută se poate manifesta prin limbaj slab al corpului, abuz de substanțe și mușcat de unghii și strângerea pielii. O persoană care nu are încredere în sine sau se simte respinsă de semeni poate apela la droguri și alcool pentru o ieșire.

Cercetările arată că cei cu stima de sine ridicată au tendința de a abuza mai puțin de droguri, în timp ce cei cu stima de sine scăzută au tendința de a abuza mai mult. Stima de sine a unei persoane poate fi afectată și mai mult de consumul de droguri. Stima de sine scăzută și alte simptome în relații sunt adesea rezultatul abuzului de substanțe.

Extrem de critic

Pooja spune: „Relațiile abuzive pot eroda stima de sine”. Stima de sine scazuta poate fi cauzata de a fi aspru critic fata de partenerul tau sau de a face glume despre el si de a incerca sa-l degradezi public. Acest lucru poate face din relație o situație de „mers pe coji de ouă” pentru toată lumea.

Dacă te simți critic cu ceilalți, atunci ar putea fi o reflecție asupra propriei valori. Stima de sine scăzută este cauzată de o relație cu tine însuți. Există o cauză principală? Pooja spune: „Acestea pot varia de la traume din copilărie sau traume relaționale la tipul de personalitate și educație.

Pooja încheie spunând: „Încetează să cauți validarea de la alți oameni. Găsește lucruri pe care le faci cu plăcere. Fii amabil cu tine însuți. Dacă cineva se confruntă cu o stimă de sine scăzută, acceptă-ți defectele. Bunătatea începe cu tine”.

Nu-ți fie teamă să cauți ajutor profesional dacă tu sau partenerul tău te simți blocat într-o relație care provoacă o stimă de sine scăzută. Un terapeut vă va ajuta să identificați modele, cum ar fi vorbirea de sine negativă și poveștile pe care vi le spuneți pentru a vă menține în modul victimă. De asemenea, poți fi ghidat de ei în ceea ce privește modelele de atașament nesigure care duc la o stimă de sine scăzută. Nu-ți fie teamă să ajungi la ei.